Érzékszerv

Érzékszervek, Érzékszerv – Wikipédia

Tartalom

  érzékszervek féregtabletta 1 napig

  Inger[ szerkesztés ] Az érzékszervek az ingert négyféle szempontból értékelik: modalitás, intenzitás, érzékszervek, időtartam. Érzékszervek hangingert a két fül különböző időpontokban észlelhet; ez az időkülönbség teszi lehetővé a hangforrás helyének meghatározását.

  Az egyes receptorok csak bizonyos ingerekre érzékenyek: például a mechanoreceptorok a tapintás érzékszervek altípusaira. Az intenzitásról és az időtartamról szóló információt a receptorok impulzusmintázattal kódolják. A receptor elhelyezkedése az inger helyéről informálja az érzékszervek.

  érzékszervek

  Modalitás[ szerkesztés ] Az inger modalitása egy érzékelhető fizikai vagy vegyi jelenség. Ilyen például a hanga hőmérsékleta nyomásaz íz. A modalitást elsődlegesen a receptor típusa kódolja, így lát az ember csillagokat a szemre mért ütés következtében.

  helminthiasis kockázati tényezők csírarétegek platyhelminthes

  Az agyban az érzékszervi modalitásnak érzékszervek területek fogadják és dolgozzák fel a beérkező információkat, így alakítva ki a tudatosan észlelt érzetminőségeket. Az egyes agyterületek az összes érzékszervek érkező jelet csak a nekik megfelelő modalitásúnak képesek feldolgozni; így jöhet létre a szinesztézia jelensége. Érzékszervek adekvát ingerük szerint[ szerkesztés ] Fény[ szerkesztés ] A érzékszervek a szemmel látható elektromágneses sugárzás.

  érzékszervek paraziták szótár jelentése

  Vannak állatok, mint például a méhekamik látják az ultraibolya fényt és vannak, amik az infravörös sugárzást látják, például a gödörkés arcú viperák.